luni, 7 aprilie 2008

Obisnuinta

Suntem oameni si asa ne e felul, sa ne obisnuim cu diverse stari, situatii, oameni. La naiba, ne obisnuim ca niste idioti!



Ne obisnuim sa avem pe cineva langa noi, sa fim alintati, placuti, admirati, sa avem grija de altii, sa ni se dea impresia ca suntem puternici si ca se depinde de noi...si ne place, ne place sa fim noi acolo un mic ceva dintr-un tot mai mare, ne simtim in siguranta si ocrotiti.
Apoi incepem sa o luam pe cai gresite cu diverse tabieturi pe care le intersectam cu cele vechi si astfel ne creem o lume ideala, asa apare adulterul, inselatul. Si cand suntem prinsi si ramanem fara acel ceva cu care am inceput, care ne dadea acel sentiment de bine si siguranta avem impresia ca se va compensa. Greu...
Animalele sunt niste fiinte asa norocoase. Se imperecheaza, fac pui, ii cresc si acestia o iau de la capat. Mai sunt si specii care se infamiliaza pe viata dar prea putine si departe de ochiul uman.
Daca in loc de caini vagabonzi copulandu-se la colturi de strada am vedea pinguini care clocesc cu randul la oul lor, care se strang in brate cu alte pingufamilii sa le fie cald cand vremea nu tine cu ei, poate am invata si noi de la ei, poate am invata sa fim buni, draguti si caragiosi, sa ne tinem aproape semenii si sa ne ajutam reciproc, sa ne obisnuim cu lucrurile frumoase. Cu toate astea nu ar fi asigurata fericirea, tot ar exista femei independente si baieti macho, rock-erite si maelisti, bani si saracie, curve si baieti de bani gata, tot ar exista oameni incompatibili, certuri in cuplu, despartiri, suflete ranite si frangatori de inimi.
Haideti totusi sa ne bucuram de lumea pe care o avem, sa ne bucuram de fiecare firicel de iarba, sa pastram curatenie pe strazi, sa ne iubim rudele indiferent cat ne-ar manca pe la spate, sa iubm ca si cum ar fi ultimul drum de la ultimul spectacol, sa ne adaptam dupa cei pe care ii indragim, sa ascultam sfaturile celor mai in varsta filtrate prin realitatea in care traim.
Haideti sa ne adaptam situatiilor in care traim si sa lasam comoditatea si obisnuinta sa ne iasa din reflex, haideti sa traim clipa, momentul, sarutul, lacrima, emotia, muscatura de caine, zambetul, injectia, tigara, pilula de a 2a zi si cate si mai cate...hai zambeste cu mine!!!

Niciun comentariu: