duminică, 23 martie 2008

Prieteni

Ce sunt prietenii? Cum deosebesti care ti-e prieten adevarat si care nu?
Intr-o anumita faza, in care esti singur(fara cineva care sa te iubeasca), si iesi foarte mult in oras si pe la petreceri ai senzatia ca ai multi prieteni si ca vei fi mereu apreciat pentru ceea ce esti, pentru felul cum stii sa te distrezi imperuna cu restul dar...si aici vine marele DAR...ti se iveste si tie ocazia sa ai un job mai mult sau mai putin bun la inceput, dar care sa iti placa, se mai aduna si cu putina scoala in prag de licenta si timpul tau e cam full, dar totusi iti mai faci timp de cate o iesire din cand in cand.
Apoi apare si partea sentimental-personala, care inseamna timp dedicat cunoasteri reciproce, "getting in love", chestii din alea cu inimioare si cupidoni si atunci ce naiba mai faci? Cercurile de prieteni nu sunt mereu compatibile pentru a fi intersectate si aici mai cobori o treapta in beciul amaraciunii.
Prietenii aceia cu care ieseai la multe distractii te invita sa iesi in momente in care ai mereu programat cate ceva, ii refuzi amabil si ei inteleg... Dar vorba aia, "repetitio mater studiorum" se aplica si aici la fel, oamenii se satura sa te caute, sa fie refuzati, sa inteleaga si se invata sa te lase la o parte. Si culmea, ajungi sa ii intelegi si tu ca na, poate candva ai facut si tu asta sau pur si simplu incepi sa realizezi ce e prietenia, sa iti dai seama ca uneori se formeaza doar conjuncturi de distractii, de munca si doar atat, cand nu mai corespunzi standardelor poti sa pleci. E ca la sexul in grup....cand te plictisesti poti pleca :P

E aiurea cand realizezi ca trebuie sa pierzi niste amici mai vechi din dorinta de a avea ceva nou, de a fi iubit. Noroc ca mai exista totusi oameni care sunt mai mult sau mai putin in aceeasi situatie, care inteleg altfel si te cauta mereu cand isi amintesc de tine, iar cand te prind la o cafea si un pachet de tigari te tin 3 ore sa recupereze tot.

Pentru acei prieteni speciali care pot fi numarati la o mana...

Niciun comentariu: